Over ons

SIDEC heeft ervoor gekozen om zich uitsluitend toe te leggen op de productie en ontwikkeling van materialen voor kunststofvloeren en -wanden en zelf geen plaatsingen te doen. Op die manier kunnen wij als producent ons ertoe verbinden om alleen te werken met materialen van de hoogste kwaliteit en onze productieprocessen te laten beantwoorden aan de hoogste norm wat betreft kwaliteit, veiligheid en milieuvriendelijkheid. De plaatsingsbedrijven die onze producten gebruiken, onderschrijven dezelfde professionele en ethische principes als SIDEC.

GROENBELEID

Sinds een aantal jaren voert Sidec een actief groenbeleid. Sidec streeft een natuurvriendelijk groenbeheer na. In december 2009 zijn er 720 zonnepanelen geplaatst op het dak van het bedrijf. Goed voor een piek van 143 Kw en een jaarlijkse productie van 140.000 kWh. Verder hecht Sidec heel veel belang aan afvalsortering, energieverbruik en beschikt het bedrijf over een eigen waterzuiveringssysteem.

ISO 9001 + ISO 14001

Sidec is sinds 2007 de trotse eigenaar van de ISO 9001 norm. Dit certificaat bevat een pak eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem waarmee de klanttevredenheid wordt verhoogd. ISO 9001 wordt door interne en externe partijen gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie.

Sinds 2011 haalt Sidec ook de ISO 14001 norm. Dit certificaat is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen en daardoor milieueffecten van de bedrijfsvoering beheerst en verminderd worden.

Download het ISO 9001 certificaat
Download het ISO 14001 certificaat

GESCHIEDENIS

Het prille begin van SIDEC situeert zich in 1970 toen Guy Donckers door een vriend benaderd werd met de vraag of het mogelijk was een visvriendelijke coating te ontwikkelen voor de siersteentjes in zijn aquarium. Binnen enkele weken was die coating een feit en werd Guy Donckers zonder het te weten de uitvinder van gekleurd siergrind.

Het zou echter nog tot 1986 duren voor hij zijn uitvinding zelf in de praktijk zou brengen. In september van dat jaar startte hij namelijk een productiebedrijf voor sierpleister met als uiteindelijke bedoeling om onder de financiële vleugels van de sierpleisterfirma een afdeling grindcoating uit te bouwen. Het succes van het steentapijt in zowel particuliere woningen als in bedrijven en winkels versnelde die evolutie echter drastisch met het gevolg dat binnen het jaar de coating van grind de core-business van SIDEC werd en bleef.

Op dit moment is de firma één van de belangrijkste producenten van gekleurd grind en zand in Europa met vestigingen en vertegenwoordigingen in de Benelux, USA, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Oekraïne, Hongarije en Polen. In Zuid-Afrika wordt in licentie geproduceerd voor SIDEC.

Terradec - Industrieweg 10 - 2490 Balen - België - info@terradec.com
T: +32 14 81 50 01 - F: +32 14 81 64 84